O nouă lume paralelă

Din fericire pentru noi, o trăim! E realitate și e chiar în mâinile noastre. Digitalizarea integrală e la un pas distanță de a ne schimba viețile și total modul de a trăi, relaționa și consolida tot ce ne înconjoară în lumea reală. Avansul tehnologic din ultimii ani a făcut posibil lucruri uimitoare, iar transformarea nu a ajuns încă nici măcar la apogeu. Jocurile video au schimbat modul în care înțelegem lumea, modul în care imaginăm și creăm realități alternative, stocate pe servere uriașe, aflate la capătul celălalt al lumii. La propriu!

Tehnologiile de reproducere a efectelor dinamice devin din ce în ce mai complexe, de la realitate augmentată, la servicii de game-streaming în timp real, toate ne fac să ne întrebăm: oare putem crea un univers paralel, mai bun și mai frumos, codat de la 0? În care putem fi conectați la „server-ul mamă” când ne culcăm dând upload conștiinței, iar limitarea fizică să devină inexistentă brusc…

Cyberpunk 2077 este unul dintre cele mai noi jocuri care ne face să ne întrebăm fix asta, pentru că realitatea din el pare atât de aproape. Cu grafica sa de excepție, acest joc reușește să surprindă pe oricine încă de la lansare și să îngenuncheze chiar și cele mai scumpe sisteme disponibile la momentul actual pe piață.

Competitiv, dezlănțuit!

Jocurile video au reprezentat încă de la început o modalitate de a ne arăta competitivitatea în ceea ce privește lucrul în echipă, precizia abilităților dobândite prin sute de ore de gameplay, dar și capacitatea de imaginație. FirstPersonShooter-ele ca CS:GO sau mult mai relaxantul joc Fifa pe care îl jucăm „la seara băieților” (vezifotbal streaming) au cucerit lumea prin frumusețea cu care ne aduc împreună și ne fac să uităm de rutina zilnică.

Acum trăim vremuri incredibile, în care nu mai este nevoie să ne deplasăm la internet cafe-uri pentru a ne juca uitându-ne din minut în minut la ceas, iar viitorul e aici!