Dacă acum câțiva ani părinții credeau că jocurile video nu sunt benefice dezvoltării copiilor, de fapt studiile au demonstrat recent că acestea au o mulțime de beneficii asupra lor. Astfel, îi ajută să își dezvolte simțuri precum orientarea spațială, judecata rapidă și raționamentul sau dezvoltarea memoriei și imaginației.

Jocurile video au fascinat încă de la început oamenii, deoarece erau modalități de distracție noi, inedite care le dădeau șansa de a intra într-o lume virtuală unde să trăiască emoții pe care nu le puteau avea în viața reală. De exemplu, cum ar putea un om să simtă că face dreptate cu arma în mână din moment ce uciderea unui om este ilegală oriunde în lume? Jocurile video le oferă oamenilor șansa de a accesa un nivel de adrenalină pe care în realitate îl ating cu mari eforturi.

Deși jocurile video nu au fost niciodată un subiect comod sau plăcut, în ultimii ani studiile au relevat faptul că tot ce știam despre consecințele acestora asupra minții copiilor noștri s-ar putea să fie profund greșit. În 2013 s-a demonstrat faptul că orice tip de joc video este capabil să stimuleze o mulțime de abilități ale celui mic, ajutându-l să se dezvolte armonios.

Beneficiile jocurilor video

Astfel, copiii învață să rezolve probleme din punct de vedere logico-matematic, ceea ce nu le poate fi decât util în viitor și în mod automat la școală. Ei vor fi capabili să găsească soluții inovatoare la problemele pe care le vor întâmpina. De asemenea, din jocuri vor mai învăța să gestioneze situații din viitorul lor și mai ales să învețe rapid limbi străine.

Deși ar părea ireal, copiii își pot dezvolta abilitățile sociale deoarece în timpul jocurilor multi-player discută și colaborează cu alți jucători ca și ei, pasionați fix de același tip de joc.

Jocurile video sunt o modalitate bună de a-l ajuta pe cel mic să se coordoneze și să dobândească simțul orientării în spațiu, abilități care nu sunt deloc de neglijat când vine vorba de viața reală. În orice situație, omul are nevoie să se orienteze și să găsească drumul cel bun.

Mai mult, un studiu realizat în SUA, Boston a relevat faptul că jucatul jocurilor video îi ajută pe studenți să devină chirurgi mai buni deoarece au o atenție multilaterală și reușesc să își coordoneze mișcările pentru a se focusa pe un anumit punct delicat. Responsabilitatea și precizia sunt calități care nu ar trebui să lipsească niciunui medic chirurg în mâinile propriu-zise ale căruia stau viețile a mii de oameni anual.

Jocurile pe calculator sunt o modalitate relaxantă și incitantă, în același timp, de a petrece timpul liber. De aceea, online jucătorii vor găsi o mulțime de jocuri care să le ofere scenariul pe care îl caută și să îi facă să se simtă eroi sau orice doresc ei.

Cazinourile online sunt cele mai potrivite locuri pentru cei care își doresc să îmbine plăcerea cu afacerile, adică să se distreze în timp ce își încearcă norocul pentru a câștiga ceva bănuți. De reținut este faptul că întotdeauna casa va avea câștiguri mai mari, indiferent de joc. Acesta este riscul și realitatea pe care orice jucător și-o asumă în mod conștient.

Jocurile pe calculator, consolă sau mobil oferă jucătorilor o varietate care de cele mai multe ori este covârșitoare. De aceea este bine ca jucătorii să își ia un timp să se familiarizeze cu site-ul înainte de a își investi proprii bani, câștigați cu greu. Fiecare site le oferă jucătorilor jocuri potrivite pe orice gusturi, dar și articole despre regulile de joc, site în general.

Tu ce zici de jocurile pe calculator? Vrei să le încerci?